Tostada ( Pela)

"Tostada" or "pela" is a mouthwatering dish you can replace with pizza and if you like to experiment with food. It's really easy to make at home without need of special ingredients.
So before I share the recipe ,let's see how this dish look like.

Tostada

Tostada or Pela

Tostada
Tostada


To make tostada you will require the ingredients : 
1. For making tostada base :
  • all purpose flour
  • wheat flour
  • semolina ( suji)
 
Take all these flour in equal quantity add oil ,salt and water and knead the dough. It should be tight to make a base. After kneading you can make tostada base using rolling board and rolling pin.
After making base fry it in oil till it appear light red. Your base is ready. 

2. Tostada paste
To make tostada base take, 
  •  4-5 medium sized boiled potatoes
  •  3 carrots
  •  cabbage 
  •  2 medium sized shimla mirch ( capsicum)
  •  2-3 green chilies
  •  paneer
  •  coriander 
  •  turmeric powder
  •  cumin powder
  •  asafoetida
  •  salt 

Mash the boiled potatoes and add finely chopped carrots, cabbage, capsicum and green chilly.

To make paste ,take 1tbl oil in pan and saute the ingredients written above ,add turmeric powder, asafoetida, salt , cumin powder as per your taste .After that add crushed paneer and coriander.your paste is ready.

Now is the time for toppings
For topping you would require
  •  3-4 tomatoes 
  • 3 onions 
  • 1 capsicum
  • 1 bowl boiled corn  
Chop tomato, onion and capsicum finely and keep it aside.

To make tostada you will require 2 chutneys.
1. Pudina chutney
2. Tamarind chutney.

Process : 

To make tostada take a tostada base. Spread the pudina chutney on base. After that distribute tostada paste evenly on the base. After this add chopped tomato, onion, capsicum, corn as a
topping. Then spread some tamarind chutney over the topping. then after add sev we use in panipuri, and grate the cheese at the top most layer. Your dish is ready to eat. Its a super yummy dish ,give it a try.

 เคŸोเคธ्เคŸเคกा 

เคŸोเคธ्เคŸेเคกा เคœिเคธे เคชेเคฒा เคญी เค•เคนเคคे เคนैं เคเค• เคฌเคนोเคค เคนी เคธ्เคตाเคฆिเคท्เคŸ เคตाเคจเค—ी เคนैं เคœिเคธे เคนเคฎ เค˜เคฐ เคชे เคนी เคฎौเคœूเคฆ เคธाเคฎเค—्เคฐी เคธे เคฌเคจा เคธเค•เคคे เคนैं। เค…เค—เคฐ เค†เคช pizza เค–ाเค•े เคฌोเคฐ เคนो เค—เค เคนैं เค”เคฐ เค•ुเค› เคจเคฏा เคฌเคจाเคจे เค•ा เคธोเคš เคฐเคนे เคนो เคคो เคœเคฒ्เคฆी เคธे เคŸोเคธ्เคŸเคกा ( เคชेเคฒा) เค•ी เคฐैเคธिเคชी เคฆेเค–เค•े เคฌเคจा เคธเค•เคคे เคนैं। 

เคŸोเคธ्เคŸेเคกा เคฌเคจाเคจे เค•े เคฒिเค เค‡เคจ เคธाเคฎเค—्เคฐी เค•ी เคœเคฐूเคฐเคค เคนोंเค—ी:
1. เคŸोเคธ्เคŸेเคกा เคฌेเคธ เคฌเคจाเคจे เค•े เคฒिเค :
- เค—ेเคนू เค•ा เค†ँเคŸा
- เคฎैंเคฆा
- เคธूเคœी

เค‡เคจ เคธเคญी เค•ो เคธเคฎाเคจ เคฎाเคค्เคฐा เคฎें เคฒेเค•เคฐ เค•เฅœเค• เค†ँเคŸा เค—ूंเคฆ เคฒे เค”เคฐ เคฌोเคฒ เคฌเคจाเค•े เคšเค•เคฒा เคฌेเคฒเคจ เคธे เคฐोเคŸी( เคŸोเคธ्เคŸेเคกा เคฌेเคธ) เคฌเคจा เคฒे। เคฌाเคฆ เคฎें เค‡เคธे เคคेเคฒ เคฎें เคคเคฒ เคฒें เคœเคฌ เคคเค• เคฏे เคฅोเฅœा เคฒाเคฒ เค•เคฒเคฐ เค•ा เคนो เคœाเคฏे। เคฌेเคธ เคคैเคฏाเคฐ เคนैं।

เค…เคฌ เคฌเคจाเคคे เคนैं เคŸोเคธ्เคŸेเคกा เคชेเคธ्เคŸ :
 เค‡เคธे เคฌเคจाเคจे เค•े เคฒिเค เคšाเคนिเค เคนोเค—ा:
- 4 เคธे 5 เค‰เคฌเคฒे เคนुเค เค†เคฒू
- 3 เค—ाเคœเคฐ
- 2 เคถिเคฎเคฒा เคฎिเคฐ्เคš ( เค•ैเคช्เคธिเค•เคฎ)
- เคชเคคा เค—ोเคญी
- 2-3 เคนเคฐी เคฎिเคฐ्เคš
- เคชเคจीเคฐ
- เคงเคจिเคฏा
- เคนเคฒ्เคฆी
- เคนींเค—
- เคจเคฎเค•
- เคœीเคฐा เคชाเค‰เคกเคฐ

เค‰เคฌเคฒे เคนुเค เค†เคฒू เค•ो เคฎेเคถ เค•เคฐ เคฒीเคœिเค เค”เคฐ เคฌाเค•ी เคธเคฌ्เคœी เค•ो เคฌाเคฐीเฅ˜ी เคธे เค•ांเคŸ เคฒीเคœिเค। เคชเคจीเคฐ เค•ो เคญी เค•्เคฐเคถ เค•เคฐ เคฒीเคœिเค। 
เค…เคฌ เค•เฅœाเคˆ เคฎें 1tbl เคคेเคฒ เคฒेเค•เคฐ เคŠเคชเคฐ เคฒिเค–ी เคธเคฌ เคธเคฌ्เคœिเคฏो เค•ो เคกाเคฒ เคฆीเคœिเค เคต เค‰เคธเคฎे เคนเคฒ्เคฆी, เคนींเค—, เคจเคฎเค•, เคชเคจीเคฐ เคกाเคฒเค•े เคฅोเฅœी เคฆेเคฐ เคชเค•ाเค‡เค। 10-15 เคฎिเคจเคŸ เคชเค•เคจे เค•े เคฌाเคฆ เคŸोเคธ्เคŸेเคกा เคชेเคธ्เคŸ เคคैเคฏाเคฐ เคนो เคœाเคเค—ी।

เคŸोเคธ्เคŸเคกा เคฌเคจाเคจे เค•े เคฒिเค เคนเคฎ 4 เคคเคฐเคน เค•े เคŸॉเคชिंเค—्เคธ เค•ा เค‰เคชเคฏोเค— เค•เคฐेंเค—े :
1. เคŸเคฎाเคŸเคฐ ( 3-4 เคจंเค—)
2. เคช्เคฏाเคœ ( 3 เคจंเค— )
3. เคถिเคฎเคฒा เคฎिเคฐ्เคš ( 1 เคจंเค—) 
4. เค‰เคฌเคฒे เคนुเค เคฎเค•ाเคˆ เค•े เคฆाเคจे

เคŸเคฎाเคŸเคฐ, เคช्เคฏाเคœ ,เคถिเคฎเคฒा เคฎिเคฐ्เคš เค•ो เค…เคš्เค›े เคธे เค•ांเคŸ เคฒे เคœिเคธเค•े เคธाเคฅ เคคैเคฏाเคฐ เคนोเคคा เคนैं เคŸोเคธ्เคŸเคกा เคŸॉเคชिंเค—्เคธ।

เค‡เคธ เคกिเคถ เคฎें เคนเคฎ 2 เคคเคฐเคน เค•ी เคšเคŸเคจी เค•ा เค‰เคชเคฏोเค— เค•เคฐेंเค—े เคœो เค•ि เคนैं, 
1. เคชुเคฆीเคจा เคšเคŸเคจी : เค‡เคธे เคฌเคจाเคจे เค•े เคฒिเค เคšाเคนिเค เคนोเค—ा เคชुเคฆीเคจा, เคนเคฐी เคฎिเคฐ्เคš, เค…เคฆเคฐเค•, เคฒเคนเคธुเคจ , เคจเคฎเค•, เคจिเคฎ्เคฌू। เค‡เคจ เคธเคญी เคธाเคฎเค—्เคฐिเคฏो เค•ो เคฎिเค•्เคธเคšเคฐ เคฎें เคกाเคฒ เค•े เคชुเคฆीเคจा เคšเคŸเคจी เคคैเคฏाเคฐ เคนो เคœाเคเค—ी।
2. เค–เคœूเคฐ เค‡เคฎเคฒी เค•ी เคšเคŸเคจी 

เคŸोเคธ्เคŸेเคกा เคฌเคจाเคจे เค•ी เคฐीเคค : 
 เคธเคฌเคธे เคชเคนเคฒे เคŸोเคธ्เคŸเคกा เคฌेเคธ เคฒे เคฒीเคœिเค। เค‡เคธเค•े เคŠเคชเคฐ เคชुเคฆीเคจा เค•ी เคšเคŸเคจी เคธ्เคช्เคฐेเคก เค•เคฐ เคฆीเคœिเค। เค‡เคธเค•े เคŠเคชเคฐ เคŸोเคธ्เคŸेเคกा เคชेเคธ्เคŸ เคธे เคเค• เคฒेเคฏเคฐ เคฌเคจा เคฆीเคœिเค เคœिเคธเค•े เคŠเคชเคฐ เคŸเคฎाเคŸเคฐ, เคช्เคฏाเคœ, เคถिเคฎเคฒा เคฎिเคฐ्เคš เคต เคฎเค•ाเคˆ เค•े เคฆाเคจे เค•ी เคชเคฐเคค เค•เคฐ เคฆीเคœिเค। เค‡เคธเค•े เคฌाเคฆ เค‡เคฎเคฒी เค•ी เคšเคŸเคจी เคฆाเคฒ เคฆीเคœिเค। เค‰เคธเค•े เคŠเคชเคฐ เคธेเคต เคœोเค•ि เคนเคฎ เคชाเคจीเคชुเคฐी เคฎें เค‰เคชเคฏोเค— เค•เคฐเคคे เคนैं เค‰เคธे เคกाเคฒ เคฆीเคœिเค เค”เคฐ เคธเคฌเคธे เคŠเคชเคฐ เคšीเฅ› เค—्เคฐेเคŸ เค•เคฐเค•े เคกाเคฒ เคฆीเคœिเค। เคฌเคธ เค‡เคธเค•े เคธाเคฅ เคนी เคคैเคฏाเคฐ เคนो เคœाเคคा เคนैं เคŸोเคธ्เคŸेเคกा। เค‡เคธ เคฌेเคนเคฆ เคธ्เคตाเคฆिเคท्เค  เคตाเคจเค—ी เค•ो เค˜เคฐ เคชเคฐ เคเค• เคฌाเคฐ เคœเคฐूเคฐ เคฌเคจाเค‡เค। 


Comments

You are welcome to share your ideas with us in comments !

Archive

Contact Form

Send